VIN- OG COCKTAILBARER I KRISTIANSAND

Er du på utkikk etter en god vinbar eller et sted de serverer bra cocktails? Her har du våre tips til hvor du bør gå i Kristiansand! 

PANDAPANDA VINBAR: lunsj på dagtid - vinbar på kvelden

PandaPanda finner du midt på Torvet i Kristiansand. Rikholdig vinkart - med byens desidert største utvalg av vin servert på glass. Vinbaren ble både i 2021 og 2022 nominert til "Årets beste "lille" vinkart" og "Årets beste vin på glass" i 2021. 

GVINO: georgisk vinbar med byens beste beliggenhet?

Norges eneste georgiske vinbar finner du i Kristiansand. Meget hyggelig vinbar med super utsikt og beliggenhet ytterst i Kanalbyen. Serverer egenimporterte viner fra de fleste regioner i Georgia. Egne temakvelder og event gjennom året. 

THE RED DOT WINE BAR

Hos Moi´s vinbar The Red Dot ligger i et smau bak restauranten på Fiskebrygga. Meget rikholdig vin- og champagnekart. Her kan du droppe innom for et uformelt glass i baren, eller du kan bestille bord for en helaften. Vinlista til Hos Moi har vært nominert til "årets vinkart" - vi har derfor grunn til å ha forventinger til The Red Dot som åpnet i mai 2023. 

SAN SEBASTIAN: pintxos og cocktails

Pintxos og cocktails - og spesielt cocktails! San Sebastian har et av byens beste cocktailsutvalg. Her får du klassikerne, det som trender og det du elsker. Med en beliggenhet midt i Markens rett ved inngangen til Sandens kjøpesenter, er det supert sted for en cocktail før og etter middag eller for en festlig helaften. 

ET ANNET STED: vintage cocktailbar i Posebyen

Cocktailbaren "Et annet sted" åpnet sommeren 2023 på hjørnet av Posebyhaven. Med flere hunder års historie i veggene og vintage dekor, oser denne baren av stemning. Nedpå og nær stemning; her kommer du raskt i prat med nabobordet eller bartenderen. Klassiske cocktails i skjønn forening med "Et annet sted"´s egne spesialiteter. 

SMAG & BEHAG: et av Norges beste vinkart

Selv om Smag & Behag i Dronningensgate først og fremst er en restaurant, er vi nødt til å ha den med på lista! Smag & Behag  har nemlig vunnet både den gjeve prisen "Norges beste vinkart" og "Årets nykommer" for utvalget i sin eminente vinkjeller. Du kan svippe innom her for et glass vin i baren. Samtidig må vi jo anbefale å bestille et bord for et herremåltid med dertil utvalgte viner. 

Andre favoritter

Kristiansand har de senere årene utviklet seg til å bli en by med mange restauranter, spisesteder og barer med godt utvalg i vin og coctktails. Det er enklere å si "ingen nevnt, ingen glemt" enn å ramse opp alle. De fleste steder vil du kunne oppleve gode vinkart og et overraskende hyggelig utvalg av cocktails som del av tilbudet til apertiff eller avec til et bedre måltid. 

Noen steder som ikke er nevnt over må likevel nevnes særskilt: 

📌 Club21: byens beste utsikt? Ligger i toppetasjen hos Hotel Caledonien. Serverer klassiske drinker, øl og et utvalg av vin. Du drar hit for utsikten, chill stemning, musikk og god cocktails. 

📌 Bakgården Bar: en klassiker i byen! Kjent for å servere byens beste cocktails. Nå på ny lokasjon midt på Torvet i byen. Du drar hit for å treffe folk og drikke bra cocktails. 

📌 Vinbaren Café Rasmus: en av våre favoritter i Markensgate. Meget god mat, men visste du at de også har et veldig potent vinkart? Derav "vinbaren". Følg med når de arrangerer vinsmakingsevent, eller ta turen innom for et glass vin eller to i baren. Anbefales! 

📌 Restaurant Sjøhuset: der Markens møter havet! Beste beliggenhet i østerhavna. Kjent for sitt veldig gode kjøkken, og har egen vinavdeling som bør testet ut. Her kan du komme helt på egen hånd for å ta et godt glass vin, eller du kan bestille vinsmaking sammen gode venner eller kolleger. Har de siste årene investert mye å bygge opp "vinkjelleren". Hørte vi moules frittes og vin? 

📌 Teateret, Kongensgate: et nedpå og sosialt sted som huser en rekke kule konserter og arrangementer. I baren får du bra cocktails, vin og øl.