Spis Grønt Uka 2022

30. mai til 05. juni er det duket for en grønn matfest i Kvadraturen; Her presenterer vi årets grønne godbiter og høydepunkter!

Bli med - og spis mer grønt!

For fjerde året inviterer Kvadraturen til Spis Grønt Uka - en grønnere og litt mer bærekraftig matuke i byen og på byens restauranter

Bærekraftig og skikkelig bra mat!

Hele uka vil du vil finne en rekke spisesteder som setter grønnere mat på menyen

Bra for helsa, mijøet, klimaet  og bedriftenes bunnlinje - men aller viktigst er at det skal smake skikkelig digg - og friste til at flere skal ta grønnere matvalg oftere i hverdagen!

Kristiansand er norges grønneste matby

Midtøstens grønne hemmeligheter

En av årets gjester er Vidar Bergum, mannen bak bloggen "Et kjøkken i Istanbul" og ikke mist hans bestselgende kokebøker!

Under Spis Grønt Uka kan smake mat fra hans populære kokebøker på et eget kveldsevent hos TilStede mat og mer

Ciao Italia - mat og vinkveld på Teateret

Lær mer om mat og vinregionen Umbria i Italia!

Mange har sitt hjerte i Italia - og torsdag 2. juni blir det et helgrønn mat og vinkveld på Teateret. Kjøkkenet har komponert en nydelig grønn meny, akkopagnert av nydelige utvalgte viner fra Umbria i Italia.

Vidar Bergum er en av norges mest kjente matbloggere og kokebokforfattere

August & Martin kommer!

Lørdag 4. juni blir det "Grønn Bylørdag" i Kvadraturen - og i Matkjelleren i Lillemarkens står to av norges mest populære Tiktok-kokker klar for å utfordre hverandre i sin helt egen #greenweekchallenge! 

Tidligere har guttene vært matanmeldere for Spis Grønt Uka - nå er de klar for live-events

August & Martin treffer du i Matkjelleren i Liiemarkens fra klokken 13.00 - det er bare å glede seg!

NATURLI' FOODTRUCK

NATURLI' sin digge foodtruck kommer på Nedre Torv på "Grønn Bylørdag".

Har du ennå ikke smakt landets diggeste plantebaserte og grønenre "junkfood" - så er tiden inne nå! NATURLI vil også ha flere andre stoppesteder under Spis Grønt Uka!

August og Martin driver norges største matkanal på TikTok

#GREENWEEKCHALLENGE

Hvert år utfordres en rekke bedrifter og privatpersoner til å ta sin egen #greenweekchallenge under Spis Grønt Uka - en sporty og uformell utfordring som ALLE kan mestre!

Hvem er egentlig den mest fremoverlente og mest bærekraftige bedriften når det kommer til å ta grønnere matvalg i Kristiansand! Vi håper å se mange glade og bærekraftige matvalg i Kvadraturen!

Ta greenweekchallenge under Spis Grønt Uka
Ta greenweekchallenge under Spis Grønt Uka
Årets mest bærekraftige måltid i samarbeid med Blå Kors og Hos Moi
Foto: Martin Granum, Blåkors

Årets mest bærekraftige bord?

Sammen med Blå Kors Kristiansand og Hos Moi blir det under Spis Grønt Uka dekket et helt spesielt bord med grønnere mat, sosial bærekraft og ombruk; Velkommen til Blåkors-bordet! Bordet er stylet og pyntet med varer og gjenstander som er så gode som nye - ja, til og med bordet og stolene er gjenbruk og bærekraftig

Maten som serveres på Blåkors-bordet er selvsagt Spis Grønt Ukas signaturretter fra Hos Moi - og bedrifter får til å støtte arbeidet til Blå Kors i byen!