Klar for fest

Antrekk til konfirmasjon og bryllup, frisk vårmakeup, blomster til bordet og gavetips til vert og vertinne. Her er butikkene på Sandens favoritter til festmåneden mai. 

Emilie We Ellingsen, Volt

Vi har tatt inn mye fint til festsesongen. Lin er veldig populært, og vi har et stort utvalg lindresser som er perfekte til bryllup, sommerfest og konfirmasjon. Dressene kommer i ulike farger, både i dobbeltspent og enkeltspent versjon. Vi har et godt samarbeid med skredder for de som ønsker et skreddersydd preg.

  • Prøv å utfordre deg litt på tilbehørsfronten. I stedet for sløyfe eller slips til dressen er et silketørkle i halsen en kjempefin vri. Du kan enten gå for en vanlig knute, eller legge skjerfet inni jakkeslaget for en mer laidback stil. Legg gjerne til et par kule solbriller i brystlommen. 
     
  • I stedet for dresssko kan du velge loafers i beige eller brun, det gir et mer hverdagslig uttrykk. Noen ønsker en enda mer avslappet vri, og da er hvite sneakers til dressen en sikker vinner.  
Stort utvalg i lindresser hos Volt.
Et silketørkle gjør det "lille ekstra"
Loafers er godt alternativ til dressko

Astrid Sierra, Kicks

Nå på våren er det tid for friskere dufter. Herreduften Y eau de toilette fra YSL er frisk og ren, samtidig som den har litt tyngde. Det er en mineralsk, trepreget duft som har noter av lavendel, salvie og geranium. Den lukter veldig godt og passer til menn i alle aldre. 

Skal du gå i bunad eller være bryllupsgjest kan det være fint med en leppestift som ikke blir for dominerende.

Leppestiften Rouge Dior fra Dior i fargen «Nude look» gir en nydelig dus farge. Leppestiften kommer i fire finisher: satin, matt, metallisk eller fløyelsmyk. Produktet sitter godt på leppene og er fin og lett i konsistensen. Den er perfekt å kombinere med liplineren i samme serie, som rammer inn og gir leppene kontur. 

Selv om vinteren er over, er det fortsatt viktig med fukt til huden. Denne nye ansiktskremen fra Clarins passer til alle hudtyper, og ekstra godt til tørr hud. Kremen har masse hylauronsyre, som booster huden med fukt. Den er også fin som underlag til makeup. 

Herreduft fra YSL
Ansiktskrem fra Clarins
Leppestift fra Dior: "Nude look"

Anne Cecilie Drangsholt Berntsen, Camillas Blomsterdesign

Mai er en stor festmåned, mange skal pynte bordet med blomster.

Det kan være lurt å sette opp et budsjett hvis en skal ha blomster for spesielle anledninger, så kan vi alltid få til mye innenfor budsjettet. Vi har et stort utvalg av snittblomster, og Butterfly Ranukel er en stor favoritt. Den skaper mye liv med sine høydeforskjeller og mange knopper, og har lang holdbarhet. 

Til vårens mange fester er det veldig hyggelig å ta med seg en vertinnegave. Vi har mye å velge mellom, og Lakrids by Bülow er en stor favoritt. Denne kvalitetslakrisen kommer med mange ulike smaker, og det er en gave veldig mange setter stor pris på.

Det er flott å dekke festbordet med ulike blomstergrupper i stedet for å låse seg til en stor dekorasjon.

Blomstergrupper kan formes lett etter sesong og anledning, og varer ofte lenge etter festen. Det kan også være veldig fint å kombinere ulike blomster i forskjellige vaser på bordet. Det skaper et avslappet og viltert uttrykk som ofte blir veldig fint. 

Lakrids by Bülow
Butterfly Ranukel
Blomstergrupper til ulike anledninger

Pernille Nordlie, Ting

Rippleserien fra Ferm Living er en bestselger hos oss, og med god grunn. Produktene er perfekte til fest men også fine til hverdags. Mange har lagt sin elsk på det lekre og enkle designet, og produktene er en stor hit på sosiale medier. Vi har ulike glass, karafler og skåler fra serien, både i røkt og klar variant. 
 

Til festmaten i mai vil jeg anbefale deilige italienske produkter fra Gridelli.

Vi har flere typer balsamicoeddik, sitronolje, granateplevinaigrette og sauser som løfter smaken. Gridelli ble startet av det svenske søskenparet Liza og Tommie Gridelli. De har italienske aner og sterk lidenskap for italiensk mat og kultur. Produktene smaker fantastisk, og passer også fint som gaver til vertinne eller vert.  

Festbordet kan med fordel piffes opp med disse lekre krydderkvernene fra CrushGrind. Kvernene kommer i mange friske farger, og designet som er inspirert av legoklosser gir bordet et lekent uttrykk. Det er enkelt å fylle opp-ned-kvernen med krydder. Det blir ingen rester på bordet og maten får en ekstra piff. 

Prøv de velsmakende produktene fra Girdelli
Krydderkverner fra CrushGrind
Rippleserien fra Ferm Living

Synnøve Kristoffersen, Freequent

Tilbehør i gull løfter ethvert antrekk og gir det lille ekstra. Gullvesken fra Depeche er en kjempefin detalj som passer til alt. 

Freequent er gode på linkvalitet, og kommer med lindresser i sterke og friske farger.

Det er en morsom vri på lin, som ikke bare trenge å komme i hvitt eller beige. Den fargesterke trenden byr på mange spennende muligheter. Hva med å kombinere rosa og oransje for en frisk vri?

Mai er en stor kjolemåned hos oss, og butikken bugner av ulike kjoler.

Det er mye blonder i år, og blondekjolene i bomull fra Frequent er veldig flotte. De kommer i lyseblått, hvitt og rosa. 

 

Lindresser i sterke og friske farger
Herlig bondekjole i bomull - kommer i flere farger
Tilbehør i gull løfter antrekket
Foto og tekst: PMSør Brandstudio