Jernia gir deg rådene!

Hvordan tar du best vare på grillen, knivene og kjøkkenbenken din for et godt og langt liv? Kjøp produkter av god kvalitet og gi dem godt stell - så varer de lengre! Kjetil på Jernia Torjesen gir deg tipsene!

SÅNN VEDLIKEHOLDER DU GRILLEN DIN

  • Vask og avfetting: 

    Brenn grillen ren: Tenn grillen alltid med åpent lokk. Fyr opp til full guffe og lukk igjen lokket. La det brenne i 15-20 min for å forkulle matrestene. Slå av grillen og børst ren grillristene med en stålbørste mens grillen fortsatt er varm. Snu ristene og børst på undersiden også. Ta ut ristene og bruk en plastskrape for å rengjøre/skrape overskytende fett ned i fettoppsamleren og tøm den. Avfetting: . Spray på og la virke etter anvisning. Bruk svamp, eller oppvaskkost for å bearbeide skitne områder. Skyll vekk skitt og såpe med vann, men ikke spyl vann inn i brennerrørene. Tørk med tørkepapir.

  • Gå over utskiftbare deler som gasslange og regulator, varmefordelere/flavorizere, og grillrister.

    Test om gasslange lekker ved hjelp av lekkasjespray, eller en blanding av zalo og vann. Kjøp nye deler og bytt ved behov. Hos Jernia får du alle reservedeler til Weber og Char Broil, og vi kan og være behjelpelig med å skifte dem.

  • Hos Jernia kan du også få kjøpt tennersett og brennersett til eldre Webergriller. 

SÅNN VEDLIKEHOLDER DU KNIVENE DINE

Gode kniver av god kvalitet er god investering på kjøkkenet! Hos Jernia tilbyr de også knivsliping i butikken!

Sånn gjør du:

  • Vask kniven for hånd. Oppvaskmaskin bleker og skader treverket, og sløver eggen på bladet. 
  • Har du treskaft? Puss skaftet med fint sandpapir til du syntes det blir mykt, glatt og behagelig å holde i.
  • Sett inn med olje, og tørk av etter 15 min. Du kan bruke all slags olje som nøytral matolje, eller kjøkkenbenkolje mm. Nå får du tilbake den gamle fine gløden i treverket. 
  • Noen ganger brenner jeg håndtaket med en creme brulee brenner. Da blir den tøff og du kan få frem livet i treverket. Prøv først på en billig kniv hvis du ønsker denne finishen - og se du liker det!
Aleksander hos Jernia Torjesen gir tipsene som gir nytt liv til kjøkkenbenken!

VEDLIKEHOLDE KJØKKENBENK I HELTRE? 

Aleksander hos Jernia Torjesen hjelper deg med å gjøre din heltre benkeplate "god som ny".
 

Du trenger:  Avfetting, grovt og fint pussepapir, pussekloss, kjøkkenbenkolje, mikrofiberklut og en bred liten pensel

 

Sånn gjør du:

Vask kjøkkenbenken grundig og la den tørke skikkelig.

Puss med det groveste papiret (80) til du har fått bort småhakk, merker og skjolder.

Deretter gå lett over med 180 grits papiret.

Tørk godt av med en mikrofiberklut for å fjerne pussestøv, deretter en fuktig klut for å få med restene.

Er bordet er rent og tørt er det nå klart for å bli oljet.

Tøm en liten klunk olje på kjøkkenbenken å fordel ut med enten pensel eller lofri klut.

Når bordet er helt dekket av olje kan du ta en pause på 20-30 min før du tørker av overflødig olje med en lofri klut.

Er all oljen har trukket helt inn treverket kan man ta på et nytt lag, forsett slik helt til treverket ikke tar til seg mer olje.

Bylørdag 4. februar!

Legg turen til Den Store Reparatørdagen på Teateret, lørdag 4. februar!
 

Her blir det utstillere, stands, reparatører, fikselaug, systyer, kurs, foredrag, redesignscatwalk og oppfinner - og reparatørshow! Gratis inngang fra klokken 11.00!