Bærekraftig nabohjelp!

Fire gode naboer og forretningsdrivende i Dronningensgate fant bærekraftsløsningen 10 meter utenfor sin egen inngangsdør;  Nå kuttes plastposene!

God pose - med god samvittighet!

Hos Henriks Herre er handleposen blitt en viktig del av butikkens markedsføring; Posen gir oss ekstra branding og synlighet i bybildet!

- Det å kunne tilby en slik pose med skikkelig god samvittighet er veldig hyggelig. Vi har nå byttet ut alle plastposer med papirposer: De er skikkelig fine, holdbare og i god kvalitet, akkurat slik jeg liker dem, sier innehaver Knut Pereira

Nå får du bærekraftige shoppingposer hos Knut hos Henriks Herre
Nå får du bærekraftige shoppingposer hos Knut hos Henriks Herre

Det må se bra ut!

Visste du at i Dronningengsgate finner du en av byens  flotteste og hyggeligste interiørbutikker? Milla Interør byr på tonnevis med inspirasjon til hus og hjem - og er forhandler av en rekke ekslusive merker.

Poser og emballasje er også en del av handleopplevelsen, og det lille ekstra! Det er viktig for oss at innpakningen ser bra ut og står i stil til til varene kundene kjøper, sier Beate Bakke! Å innføre en bærekraftig og flott handlepose syns vi veldig gøy - og morsomt at flere av mine naboer gjør det samme, avslutter Beate.

Beate hos Milla Interiør har gått fra plast til knallfine papirposer
Beate hos Milla Interiør har gått fra plast til knallfine papirposer

Gøy med samarbeid!

- Vi må heie på hverandre og sammen er vi sterkere, sier Anne Lene Wang på La Scarpa. Den eksklusive nisjebutikken for sko og klær i Dronningensgate 20 ligger midt i perlekjedet av gode naboer og flotte butikker.

Dette er et veldig fint initiativ som jeg heier på - og det ekstra gøy når initiativet kommer fra folk i gata - og i tillegg er det et flott mijløtiltak med posene, sier Anne Lene som ser frem til en hyggelig sommersesong med masse glade handleglade turister og fastboende.

 

Fra drøm til virkelighet!

I følge Handelens Miljøfond forbrukte nordmenn 782 millioner plastposer i 2020. Det tilsvarer 150 plastposer per person per år. 

- Tenk om Dronningensgate kan bli Norges første plastposefrie handlegate - det hadde vært kult, sier grunder Jacob Telet. Jacob er selv næringsdrivende i Dronningensgate og startet i 2020 matkonseptet Foodie i samme gate - nå satser grunderen i tillegg på bærekraftig emballasje gjennom sin egen bedrift, Jacobs Emballasje.

Veldig gøy å være i gang - og ekstra stas at mine gode naboer i Dronningens og Kvadraturen er blant de aller første kundene mine! De er mine venner og vi heier på et godt samarbeid i gata - og nå skal jeg gjøre mitt for at vi sammen også blir litt mer bærekraftige - vår visjon er å tilrettelegge for en plastfri varehandel, avslutter Jacob.