MØBELGALLERIET - byens største møbelbutikk

500 kvm fylt med det beste av norsk og skandinavisk møbeldesign.  

30 års jubileum

I år kan Øystein Sørensen feire at det er 30 år siden Møbelgalleriet AS ble etablert. Da var det faren til Øystein som åpnet møbelbutikk i Moss.

Få år etter åpnet de butikken i Kristiansand. Øystein var midt i 20-årene, og mente det var på høy tid at Kristiansandere og sørlendinger forøvrig fikk mulighet til å kjøpe kvalitetsmøbler fra anerkjente norske og skandinaviske designere.  

Etter 26 år i bransjen brenner Øystein fortsatt for norsk og skandinavisk design. Tidløs design, kvalitet og håndverk er mer aktuelt enn noen gang, forteller den engasjerte butikkeieren. 

- På grunn av bygging av studenthybler i bygget, har også våre lokaler i Skipppergate fått en real makeover denne våren. Nå har vi mer enn 500 kvm med møbler fra noe av det beste norsk og skandinavisk møbeldesign har å by på. Her kan du se, prøve og kjenne på varene. Det er jo helt essensielt når du skal investere i et kvalitetsmøbel.

Her kommer verdien av å bruke den lokale faghandleren inn: et helt spekter stoffprøver, test av sittekvalitet, det å se de ulike materialvariantene og ikke minst veiledning med oppfølging i form av både hjemmebesøk, hjemlån og levering.

- Her kan til og med kundene låne med hjem lenestolen for å se hvordan den passer inn i stua, sier Øystein. 

Norsk møbeldesign

- Norsk møbeldesign er noe av det vi fokuserer aller mest på her hos oss på Møbelgalleriet, sier Øystein.

Helt siden oppstarten har norsk håndverk og norsk møbeldesign vært et satsningsområde for butikken. 

Møbelgalleriet er blant annet eneforhandler i Kristiansand av LK Hjelle, Eikund, Tonning & Stryn og Fjordfiesta.

– Vi har også møbler fra Nuen, en relativt ny og veldig spennende norsk møbelfabrikk, sier Øystein. Varier og Fora Form er også solide norske produsenter som vi har i butken   

I tillegg til den store satsningen på norsk møbeldesign får du kjøpt møbler flere av de store og anerkjente danske og svenske møbelprodusentene.

For eksempel svenske Fogia, Swedese, Bruno Mathsson og DUX (i tillegg til gode madrasser og sengetøy også kjent for kule design stoler). 

Av danske produsenter ramser Øystein opp gode navn som Fredericia/Erik Jørgensen, Eilersen, Montana, Naver, DK3, Finn Juhl, Gubi, &Tradition og Verpan. 

De har også varer fra internasjonale storheter som Artek, Vitra og Montis. 

Et komplett møbelhus i sentrum 

Denne våren har også interiørdesigner Zara Thoresen blitt en del av teamet på Møbelgalleriet. 

Zara har blant annet spisskompetanse på belysning, noe som er ekstra ressurs når du for eksempel leier inn Møbelgalleriet til interiøroppdrag. Møbelgalleriet gjør interiøroppdrag både for bedrift og privat, i tillegg til at de har tilbud om styling hus og leiligheter i forbindelse med salg. 

Du møter et godt team på Møbelgalleriet når du skal handle møbler når du får hjelp av Øystein med sin mangeårige erfaring og kunnskap i kombinasjon med Zaras nye blikk på design og detaljer. 

Bærekraftig og lønnsom investering

- Når du investerer i et kvalitetsmøbel fra norsk eller skandinavisk møbeldesign, investerer du også i bærekraftig produksjon og forbruk, sier Øystein.

Vi snakker om møbler som ikke er serieprodudusert, og stort sett alle våre leverandører har sin produksjon i Norden eller Europa. Det er kortreist og miljøvennlig, produkter som er bygget for å vare, slår Øystein fast. 

- Invester heller i en kvalitetssofa som du kan ha i mange år fremfor å kjøpe en billigsofa du må kassere etter 4-5 år.

Husk at du kan oppgradere sofaen din med å skifte trekk, og produsentene våre har også deler til de fleste modeller slik at du kan utbedre om det skulle bli nødvending, oppfordrer Øystein.

God sittekvalitet er viktigst. Stoff, farge og materialvalg er det et enormt utvalg av, så det å få skreddersydd en sofa etter dine ønsker og behov er det minste problemet. 

Stoler som får Øysteins hjerte til banke!

-Vi har kanskje Norges største utvalg i lenestoler, sier Øystein begeistret. Han er innrømmer at han er skikkelig hekta på stoler, noe som gjør at de har sikkert over 40 ulike stoler utstilt i butikken.

Denne klassikeren fra danske Børge Mogensen var en av de første design-stolene Øystein kjøpte inn til butikken i Kristiansand da han startet opp. Den har fulgt butikken i snart 26 år (!) og er nå et samleobjekt som nå har funnet veien til Øysteins stue. Stolen er fremdeles i produksjon, så du kan kjøpe din helt egen som du har glede av i flere ti-år.  

Hjemme har Øystein fem forskjellige lenestoler, og kunne gjerne hatt flere om han hadde plass. Heldigvis har han butikken, der han kan leve ut sin lidenskap for stoler. 

Drømmen er en Ox Chair fra Hans J.Wegner, designeren bak den kjente Y-stolen. Wegner er uten tvil Øysteins favorittdesigner og Ox Chair er høyt på ønskelista! Han angrer på at han ikke kjøpte den for 20 år siden når prisen var «rimelig» - nå har nemlig stolen mer enn doblet seg i pris, men også i verdi.

-Den koster, men er verdt hver krone, sier Øystein med stjerner i øynene. - Så har du lyst og anledning så bør du handle den nå, for den blir bare mer verdt ettersom årene går. Jeg drømmer også om Corona-stolen – et ikon av en stol designet av Poul M.Voulter i 1964.

Helt siden han startet i bransjen har dette vært på favorittlista. Mange stoler har kommet og gått, men ingen matcher akkurat disse to i følge Øystein. Som angrer på at han ikke kjøpte dem den gang da. Hjemme nå så er det Jetson-stolen fra Bruno Mathsson som er tv-stolen. Den er god å sitte i samtidig som den ikke tar så mye plass i rommet. 

Av andre favoritter er det vanskelig å velge. Da blir fort svaret "ALT" for Øystein, som sier at han som født i vektens tegn er litt småforvirret og har vanskelig å peke på bare en stil eller en favoritt. Her er det nemlig for mye fint å velge mellom.  

Men den røde tråden på Møbelgalleriet er nokså klar likevel synes vi: kvalitet, stilrent, fine former og tidløst.  

Levert med en meget solid dæsj passion, service og fagkompetanse.