Jul øverst i Markens

Butikkene øverst i Markens har alt du trenger for en vellykket julehandel.

Camillo Bastrup - en lokal favoritt

Kaffebaren Camillo Bastrup åpnet dørene for 15 år siden, og har fra første stund etablert seg som en poplær møteplass på hjørnet av Tordenskjoldsgate og Markensgate. Her er det en fast frokostgjeng som møtes hver morgen hele året. I lunsjtiden er det både studenter, barnefamilier og andre som kommer for god kaffe og godt bakverk. 

– Vi legger vekt på kaffe av god kvalitet, sier daglig leder Tone Theiss Østrem. Vi har nysmurte rundstykker, salater, kaker, muffins og scones fra Dampbageriet. 

– Til jul selger vi kaffe latte med smak av jul, kakemenn og hyggelige gavepakker, sier Østrem. I en travel førjulstid er faktisk veldig hyggelig å få en førjulsgave i form av ferdig julebakst., sier Østrem med et smil. 

Ad Undas - skandinavisk mote

Ad Undas har holdt til øverst i Markens i 14 år, og satser på skandinavisk mote for kvinner i alle aldre. 
– Vi har størrelser fra 32 til 46. Det vi er aller best på er hverdagsklær av god kvalitet i mellomprissjiktet, sier butikksjef Tine Sørdalen Mastereid. Hos Ad Undas er det enkelt å finne tips til julegaver. Deilige skjerf, varme luer, trendy vesker og mykt strikk er populært.

Hos Ad Undas har de merker som Samsøe Samsøe, Beck Söndergaard, Urban Pioneer, Part Two, Leveté, jeans fra Lee og Lois, Maison Scotch m.m. 

Barneklær i generasjoner

Øverst i Markens ligger Kenneths barneklær. Butikken har kledd opp småfolk i byen helt siden sekstitallet! Butikken er fremdeles like populær, og nye generasjoner med barn blir stadig kledd opp hos Kenneth.  

– Vi har et godt utvalg av barneklær til alle mellom 0 og 12 år. Her finner en det meste. er har de stort utvalg i utedresser og vinterklær, festtøy og hverdagstøy. Name It er et av signaturmerkene til Kenneth. Det er mye å velge mellom hele året. Vi selger veldig mye ullklær med god kvalitet og en pris som også er overkommelig, sier butikkmedarbeider Anne May Smørvik. 

Reisemagasinet - byens spesialist på reiseutstyr

– Vi har holdt til her i 32 år, samme butikk på samme sted, sier Magne Lund. Han er daglig leder på Reisemagasinet, som ligger i Tordenskjoldsgate helt øverst i Markens. Hit kommer kunder fra Flekkefjord i vest til Arendal i øst.

 – Vi har nok markert oss med godt utvalg og god kvalitet. Her får kundene produkter som varer, og det har gjort at vi har fått mange stamkunder, forteller Lund. 

Butikken har også eget verksted som foretar reparasjoner.  – Vi fikser mye, og det setter kundene pris på, sier han.

Byens største blomsterbutikk

Mester Grønn er nærmeste nabo til Reisemagasinet.  – Vi er Kristiansands største blomsterbutikk, sier butikkleder Hilde Tønnesen. Vi har har 300 kvadratmeter boltreplass her på "Slottet", med kort vei til parkering og i det hele tatt. Her jobber ti ansatte og fire på fulltid, alle med grønne fingre, sier Hilde med glimt i øyet.  

–Vi leverer blomster til alle livets anledninger. Vi har blomsterdekoratør og lærling som produserer alt som bestilles på nett og i butikk.  Det er vi veldig stolte av, forteller hun. Til jul går det mye i svibler, juleroser og kranser. – Juletrær har vi og, men bare i potte, smiler hun.

God mat på farten i julehandelen

På Slottsquartalet ligger også Bellas Burrito, som bygger på kvalitet, råvarer og gode porsjoner til en overkommelig pris. Både salsa, kjøtt og grønnsaksblandinger lages fra bunnen av. 

– Vi selger veldig mye burritoer med kylling. Det er mange som kommer hit bare for kyllingen, sier butikkmedarbeider Gabriela på Bellas Burrito. 

Isay - en liten butikk med et stort hjerte for alle slags fasonger

Isay har vært her i hele 27 år, og fører klær til kvinner fra størrelse xs til xxl. 

– Vi er kanskje mest kjent for vårt gode utvalg av bukser i ulike fasonger og passformer, sier butikkeier Rita Eva Vatne. Vatne har agentur på merket Isay i Norge, og følgelig har butikken et mer en snittet bra utvalg i dette populære merket. I tillegg får du klær fra Freequent, Pulz, Prepaid m.m. 

Alliance Optikk Borning


  

Øverst i gata finner du også Alliance Optikk Borning. Optikeren er tidligere kjent som Hans J. Nilsen,  og har historie helt tilbake til 1945. For et par år siden skiftet butikken navn, og gikk fra å være optiker og urmaker til først og fremst være en optiker.

 – Nå fokuserer vi fullt på optikk. Vi har faset ut urmakerdelen, men tilbyr fortsatt klokkereimer og batteriskift, sier daglig leder Henrik Borning. Allianse Optikk Borning har det nyeste innen optisk utstyr, og utfører synsundersøkelse og kontaktlinsetilpassing på både voksne og barn. - Vi har også spesialkompetanse på tørre øyne, spesiallinser og filterbriller, forteller Borning. I tillegg har vi stort utvalg av brilleinnfatninger og brilleglass. Vi er opptatt av å ha et godt utvalg i hele prisspekteret, fra de rimeligste til de beste i markedet. 

Bornings beste gavetips er til jul er solbriller, kikkerter eller rett og slett et gavekort på en synsundersøkelse. 

Ta vare på minnene

Klar oppfording fra Elite Foto Kjøstvedt, byens fotobutikk nr. 1. 

Mange går rundt med utallige bilder på mobilen de ikke vet hva de skal gjøre noe med. Elite Foto Kjøstvedt, som har eksistert i
byen siden 1911, har gode råd:  – Vi hjelper gjerne kundene med å lage julekort, fotokalendere eller fotobøker. Alt kan bli laget på timen, sier butikkmedarbeider Siren Isaksen. 

Service og kundeoppfølging er en selvfølge: – Vi har mange fornøyde og faste kunder. Vi har fokus på trivsel og hos oss går alle den røde løper, forteller hun med et smil. 

Kenneth Barnetøy

Kenneth Barnetøy

Reisemagasinet

Reisemagasinet

Elite foto Kjøstvedt

Elite foto Kjøstvedt

Ad Undas

Ad Undas