HANSEN & CO - en av Norges beste design- og interiørbutikker

Familiebedriften Hansen & Co har hele to år på rad blitt kåret til Norges beste design- og interiørbutikk. 

Anne Fraser Brøvig er 4.generasjon eier og driver av Hansen & Co i Kvadraturen i Kristiansand. 

Butikken som i 1892 startet som maler- og jernvarehandel er i dag en anerkjent design- og interiørbutikk. Den har vunnet flere priser, og har blant annet blitt kåret til Norges beste design- og interiørbutikk to år på rad. I 2020 representerte butikken Norge i kåringen av verdens beste design- og interiørbutikk i Chicago.

– Jula er absolutt en favoritt hos oss. Det er en helt spesiell stemning i butikken både blant kunder og medarbeidere, sier Anne Fraser Brøvig.

Fra starten av november går Anne og resten av damene hos Hansen & Co over i julemodus. Da skal butikken forvandles til en skikkelig julebutikk. Der både utstilling, duft og stemning oser av den fine høytiden.

– Allerede tidlig på høsten spør kundene om når det blir jul i butikken, så vi opplever at det er noe de gleder seg til. Derfor legger vi alltid et godt og grundig stykke arbeid i å gjøre det koselig til jul, sier Anne.

– Jeg er heldig som har så mange dyktige, erfarne og engasjerte kolleger. De legger ned en fantastisk innsats og vi har det veldig hyggelig sammen på jobb.

Naturlig jul

At butikken uansett tid og årstid ser så lekker ut har Elin Tellefsen mye av æren for. Hun er utdannet blomsterdekoratør, og gjør en fantastisk jobb med utstillingene.

– Juleutstillingen er kanskje noe av det gøyeste. Det er mange som venter på den, og det gjør noe med stemningen i hele butikken, og alle oss som jobber her, når det er pyntet til jul, sier Elin.

 

 Vi kombinerer lyse toner, naturmaterialer, brunt og grønt som med litt glitter gir en fantastisk julestemning. Likevel er det rom for å ta inn litt av julens farge, rød. Noe vi også har gjort i butikken, sier Anne.

– Jeg må alltid ha litt rødt hos meg til jul, men det trenger ikke være så mye. Et koppehåndkle med litt rødt på kjøkkenet, eller en liten figur eller julekule kan faktisk være nok, forteller Anne.

Vet hva kundene vil ha

Anne er opptatt av å ta inn interiør i butikken som hun vet kundene vil sette pris på. For etter mange år i bransjen har hun god oversikt over hva kundene er på jakt etter.

– Men det hender jo at vi tar inn for lite av en ting bare «alle» vil ha. Det har skjedd opp til flere ganger at jeg kjøper noe til meg selv, og så ender jeg opp med å ta det tilbake til butikken fordi jeg får så vondt av de kundene som så gjerne skulle hatt det, smiler hun.

Noe av aller viktigste for å få julestemning i hjemmet er å trekke inn elementer som minner oss om felleskap og hygge. Granbar, julenøtter, klementiner, varme tekstiler, saueskinn, og ikke minst levende lys tilfører rommet en koselig atmosfære.