Aldri en kjedelig dag på jobb

Gudmund Pedersen, Foto: Jon Einar Skjørdal

Alltid morsomt med kjente og ukjente

Gudmund Pedersen er det mange som kjenner i Kvadraturen. Han er dagligleder på Bakgården Bar og han har holdt på i restaurant og utelivsbransjen siden han kom til byen i 1975. 

Gudmund startet som servitør på Caledonien, men igjennom årene utviklet det seg til at han og kollega Rune Kaarbø startet opp Bakgården Bar sammen i 1993. 30år senere har de nå flyttet fra Tollbodgata og inn i et nytt lokale på Torget.

-Jeg liker å møte både kjente og ukjente fjes. Alle de hyggelige menneskene som er innom er grunnen til at det er så gøy å drive med dette, sier Gudmund

Beste minne fra jobben

Gudmund sliter litt med å sette spissen på akkurat en historie som han husker spesielt godt etter alle årene i Kristiansand, men han trekker frem en historie fra perioden han jobbet på Caledonien. 

-Det var engang Jahn Teigen og noen flere skulle opptre på Caledonien. Det var samtidig som vi hadde besøk av det som da var Kronprins Harlad og Kronprinsesse Sonja. Teigen tok å dro av seg buksa å viste rumpa til hele salen med da blant andre Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja i. Det har jo blitt en veldig morsom historie som vi har ledd mye av i etterkant, forteller Gudmund. 

-I byen har jeg alt jeg trenger

Gudmund synes det er viktig å støtte opp de lokale bedriftene i Kvadraturen. Han synes det er viktig at man kan skape et sammhold mellom bedriftene for å skape et spennende byliv i Kristiansand. 

-Kvadraturen bruker jeg til alt mulig, du ser meg nesten aldri for eksempel på Sørlandssenteret. Vi er stadig innom Jernia på Lillemarkens. Der har de veldig god kompetanse, og vi kan få tak i alt der hvis det er noe vi skal fikse på jobb. 

-Jeg sykler også alltid til jobb og har brukt G. Nordby i Henrik Wergelands gate som et fast sted å ha sykkelen på service. Der er de også skikkelig flinke og de vet virkelig hva de driver med! sier Gudmund.

 

Utvider satsningen

Etter at Bakgården flyttet til torget har de også åpnet for matservering. De skal fortsette med de herlige cocktailsene og drinkene sine, men nå står også retter som biff, spekemat, okseribbe, fish´n chips og mye annet godt på menyen!

Åpningstidene til Bakgården Bar:

Mandag - Tirsdag: 11.00 - 00.00

Onsdag: 11.00 - 01.00

Torsdag - Lørdag: 11.00 - 02.00

Søndag: Stengt

Kjøkkenet:

Mandag - Lørdag: 12.00 - 19.00

Søndag: Stengt